13 Ağustos Çarşamba 2014

Bu sabah bakıcı geldikten sonra yarım saat fazladan uyuma şansım oldu. Bu bana çok iyi geliyor, çünkü  İnci çok erken uyandığı için sonradan yarım saat kestirmek toparlayıcı oluyor.

Yine her zaman ki kaşarlı tostımdan yediğim için fotoğrafını çekmedim. 1 bardak sütümü de içtim. Sabahları hazırlanma telaşından o kadar ateş basıyor ki asla sıcak içecek içemiyorum. Bunun bir nedeni de evin 4 mevsim sıcak olması! Hem izolasyon çok iyi hem de güneş batana kadar bizim evde. Tüm gün kapalı kaldığı için hamamdan biraz daha az sıcak ve nemli oluyor o kadar. Gelir gelmez tüm kapıları ve pencereleri açıp havalandırıyorum.

Ofise gelince ilk görüşmemden sonra bir arkadaşımla kahve içtik, tek şeker attım ve birazcık da süt koydum. Bugün keyfim böyle istedi :)

Üst üste uzun süren görüşmelerim oldu, bittiğinde saat 14.00 gibi öğle yemeğimi yedim.

4 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
3-4 kaşık yoğurt
1 büyük dilim tam buğday ekmeği
1 dilim de yeşil mercimekli ve patatesli börek

Gündüz gayet sağlıklı besleniyorum ama bu aralar akşamları eve gidince cips krizim tutuyor. Gündüz hiç ihtiyacım yok.

Yemekten sonra güzel bir kahve, yanına da bir sürprizim vardı. Magnum'un bu minik dondurması hem çikolata hem de dondurma ihtiyacını karşıladığı, üstelik de büyük olmadığı için porsiyon konusunda fazla kalori sıkıntısı yaratmıyor. 1 tane yiyince beni kesiyor. Hızını alamayıp birkaç tane yiyen var mı? Bana 1 tane yetiyor. Sanırım tatlıcı olmadığım için…

Fuchiko ve minik Magnum after dinner ile keyfimiz tamam :)


Öğleden sonra ara öğün olarak Nazilli'den gelen bal gibi incirlerden yedim. Arkadaşım getirmişti. 3 tanesi yaklaşık 3 porsiyon meyve sayılır. Çok büyük değiller ama o kadar tatlılar ki şeker içerikleri yüksek. Bu aralar böyle beni zinde tutacak yiyeceklere ihtiyacım var. Bu aralar incir mevsimi ya incirden yana kısmetliyiz.




Akşam yemeğimi saat 20.00'de yiyebildim. Kız kardeşim yine bize geldi ve bulgur pilavını o pişirdi. Bu hafta şanslıyım. Tüm yemeklerimi kardeşim yaptı. Elleri dert görmesin…

Öncesinde 2 tane kuru hurma yedim.

1 adet karnıyarık
5 kaşık bulgur pilavı (salçalı ve soğanlı)
1 kase cacık
2-3 lokma da ekmek yedim.

İnci uyuduktan sonra utanarak söylüyorum ki 100 gramlık 1 paket Doritos mısır cipsi yedim. Dayanamadım :( hatta utancımdan fotoğrafını da çekemedim… 

Sonra hadi sağlıklı birşey yiyeyim diye düşünüp 1 tane nektarin yedim. Büyükçe bir nektarindi.




Cips yediğim için sonradan biraz pişman oldum. Ama onun dışında bugün gayet sağlıklı beslenmiştim. Artık yarın kaçamak yapmaya yüzüm kalmadı.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-Dan%C4%B1%C5%9Fmanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1/130475260372458

3 yorum:

  1. Hem is hem kiziniz olmasina ragmen boyle gunluk tutabildiginiz icin tebrik ederim sizi. Bende denedim ama ucuncu gunde pes etmek zorunda kaldim. Bende saglikli besleniyorum ama sorunum miktarlarinin fazla olmasi. Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  2. serap hanım otokontrol sisteminize hayranım....
    size çok uzun yazasım var , hatta bir kaç denemem oldu ama yazdığım halde yayınlayamadım bir türlü...
    neyse, fotoğraflı gönderileriniz bizim için bulunmaz nimet.. emeğinize, yüreğinize sağlık...
    sevgiler, nur

    YanıtlaSil
  3. olsun serap hanım sizin yediğiniz cipsten ne olur afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...